סקירה: כששמעון נבון פתח את הסניף הראשון של סופר סיטי בתל אביב, הוא כבר היה עם הפנים קדימה – לעבר הפיכת הסניף הבודד לרשת שלמה. ״כתבתי תוכנית עסקית כשהיעד היה להקים רשת שתהיה שווה 100 מיליון שקל במחזור שנתי. נצמדתי לתוכנית העסקית, ואחרי שפתחנו את החנות הראשונה בתל אביב, המשכנו הלאה להקמת סניפים נוספים״. האסטרטגיה שמנחה את נבון, מיום הקמת הרשת ועד היום, היא לבסס חנויות שכונתיות, גדולות המציעות זמינות, נוחות ושירות מעולה. את התחרות על המחירים הוא משאיר לאחרים. ״למה שמישהו יבוא לקנות ממני כשאני טיפה יותר יקר? זה השירות. צריך לתת מענה כולל ושירות טוב – לאפשר חניה זמינה, להציע מגוון מוצרים גדול, לשחרר מהר לקוחות. הקונספט שלנו הוא של חנות שכונתית, אני מאמין בזה מאוד״.
הכשרת כח האדם לעמוד בסטנדרטים של השירות שנבון רואה לנגד עיניו מהווה אתגר מרכזי בניהול הרשת, ולא רק ברמת העובדים הזוטרים. ״אני נתקל במנהלי סניפים שסורחים, במועמדים לתפקידים בכירים שלא מגיעים לראיונות עבודה בלי לטרוח להודיע על כך בכלל״. מתוך רצון לייצר צוות מגובש, שמחוייב לארגון ומבין שהארגון מחוייב אליו, נבון משקיע בהשתלמויות מקצועיות עבור אנשיו ומבלה זמן רב בשטח, לצד מנהל התפעול שלו ושניהם יחד ״מטפטפים לעובדים את נושא השירות כל הזמן״.
אחד הכלים המרכזיים שמאפשרים ניהול יעיל של ההון האנושי של סופר סיטי, ולמעשה של הרשת כולה, היא Comax. נבון, כלכלן בעברו, מעריך מאוד את הנגישות של הדו״חות ועומק הניתוח שהמערכת מאפשרת. ״ההשפעה של הטכנולוגיה על ניהול העסק ניכרת ברמות שונות. אחת החוזקות העיקריות היא שכל הדו״חות זמינים לי אונליין, שאני יכול לראות תזוזות ברווחיות ברמה של יום, יומיים שלושה ואז אני יכול לפשפש ולראות איפה יש חריגות – ולפעול בזמן אמת. הטכנולוגיה מאפשרת לנהל יותר נכון, יותר מהר, יותר חכם, וסוללת את הדרך להתפשטות של הרשת רחוק יותר״.
כשנבון מביט קדימה הוא מזהה כמה טרנדים מרכזיים שכובשים את עולם המזון ושימשיכו הלאה לשנים הבאות ״שוק מזון הבריאות רק יתחזק, טבעוני, ללא גלוטן – כל המוצרים הללו יתפסו נפח גדול יותר. בנוסף, סל הקניה של הלקוח הממוצע עובר שינוי, אנשים קונים מדוד יותר, מדויק יותר וחסכוני יותר. עם התבססות האונליין והתחזקות מגמת החיסכון חנויות הדיסקאונט הגדולות ייעלמו ולצידן המכולות״. לצד הטכנולוגיה ולצד המבט לעתיד, נבון שומר שתי רגליים על הקרקע ומדגיש, שבסופו של יום, במציאות של הכאן והעכשיו ״הלקוח נפגש עם המוצר, השירות והקופאית – וזה הכי חשוב״.