צור קשר

6 דרכים להביא תנועה ערה לחנות - גם בלי הנחות ומבצעים גדולים

בתקופה שבה כולנו יכולים לרכוש כמעט כל דבר בלחיצת כפתור, חנויות פיזיות נדרשות להציע ערך מוסף כדי למשוך לקוחות. הדרך הקלה והמהירה לעשות זאת היא כמובן באמצעות הנחות משמעותיות ומבצעים גדולים, אך זוהי דרך שעלולה לפגוע ברווחיות וליצור הרגל בעייתי של לקוחות שממתינים להנחות ולא רוכשים במחיר המלא. לכן, חשוב למצוא דרכים יצירתיות להביא אנשים עד אליכם, לחוות את המותג ולהפוך ללקוחות נאמנים, וכל זה בלי הצורך להוזיל מחירים באופן משמעותי.

במדריך הבא תמצאו בדיוק את זה – שיטות אפקטיביות שיעזרו לכם להגדיל את התנועה בחנות, לבנות חוויית קנייה בלתי נשכחת ולמשוך קהל נאמן, מבלי להסתמך על מבצעים והנחות.

1. הפיכת הביקור בחנות לחוויה בלתי נשכחת

חוויית הלקוח משחקת תפקיד מכריע בהחלטה של הלקוח האם לחזור שוב לחנות. חשוב להפוך את הביקור לחוויה מקיפה, שמשלבת עיצוב מזמין, אווירה נעימה ושירות יוצא דופן:

עיצוב ייחודי – נסו להשקיע בנראות החנות וביצירת סגנון מיוחד שיבליט אותה משאר העסקים בסביבה. עיצוב המשלב טכנולוגיות חכמות, חלונות ראווה אינטראקטיביים ומוזיקה מותאמת אווירה יכול ליצור חוויה זכירה ומשמעותית. חנויות מעוצבות בקונספט מיוחד מושכות יותר קהל.

שירות אישי – הלקוחות ב-2025 מצפים לחוויית קנייה שמותאמת להם אישית. הכשרת העובדים לשירות חם ומקצועי, זיהוי צורכי הלקוחות והענקת ייעוץ מותאם יכולה להפוך את החנות שלכם למקום שכולם רוצים לחזור אליו.

התנסות חווייתית במוצרים – חנויות יכולות להציע ללקוחות אפשרות להתנסות במוצרים במקום. למשל, חנות למוצרי טיפוח יכולה להציע טיפולים קצרים עם המוצרים, חנות אופניים יכולה לאפשר ללקוחות לנסות רכיבה קצרה, וחנות ספרים יכולה לספק אזורי קריאה נוחים עם כורסאות מפנקות.

2. אירועים מושכי קהל

אירועים מיוחדים בחנות הם דרך מצוינת למשוך קהל ולהגדיל את המעורבות עם המותג:

סדנאות והדגמות חיות – בהתאם לסוג החנות שלכם, נסו ליצור סדנאות ואירועים. למשל, אם אתם בעלי חנות לכלי מטבח, ניתן להזמין שף לסדנת אוכל חווייתית. חנות בגדים יכולה לארח סטייליסטית שתעניק טיפים אישיים להתאמת בגדים ללקוחות.

הרצאות של מומחים ומשפיענים – אירוח של דמויות מוכרות מהתחום שבו עוסקת החנות יכול למשוך קהל גדול. לדוגמה, חנות ציוד ספורט יכולה לארח מאמן כושר שיספק טיפים לאימון נכון, וחנות חיות יכולה לארח הרצאה של מאלף כלבים.

אירועים תרבותיים וקהילתיים – הופעות מוזיקה חיות, השקת ספרים, הקרנת סרטים או תערוכות אמנות יכולות להביא קהל מגוון שמעולם לא ביקר בחנות שלכם קודם.

3. שיתוף פעולה עם עסקים משלימים

חנויות מקומיות שמשלימות זו את זו יכולות לשתף פעולה באופן שיועיל לשני הצדדים. הנה כמה רעיונות:

דוכני פופ-אפ – אירוח של דוכני פופ-אפ בחנות שלכם יכול להוביל להגעתם של לקוחות חדשים. אם יש לכם חנות בגדים, למשל, תוכלו לארח פופ-אפ של תכשיטנית או של חנות נעליים. אם יש לכם חנות ריהוט, תוכלו לארח פופ-אפ המציע מוצרי סטיילינג לבית.

מארזים משותפים – נסו לשתף פעולה עם חנויות שמציעות מוצרים משלימים, וכך ליצור חבילות או הטבות ייחודיות ללקוחות. חנויות צעצועים יכולות לחבור לחנויות ספרים ליצירת מארזים ייחודיים לילדים, וחנויות המתמחות בטיפוח יכולות להציע קופון לשימוש אצל מניקוריסטית או מעצב שיער. לחילופין, ניתן להציע מתנה קטנה או הנחות בקנייה בחנות שותפה גם אם אינה קשורה לחנות שלכם, וזאת כדי לעודד תנועה הדדית בין העסקים – למשל, הנחה לרכישת קפה בבית קפה צמוד.

4. הצעת מוצרים ייחודיים ובלעדיים

אחד הטרנדים המובילים כיום הוא מכירת מוצרים במהדורות מוגבלות. מהדורות מוגבלות מגבירות את תחושת הבלעדיות וה"פומו" וגורמים ללקוחות לרצות להגיע לחנות לפני שהמלאי נגמר. הנה כמה רעיונות:

מהדורות מוגבלות ומוצרים בעיצוב אישי – עבודה עם יצרנים מקומיים על פיתוח מוצרים בלעדיים לחנות שלכם תיצור תחושת ייחודיות שתגביר את הביקוש.

ייבוא מוצרים בלעדיים – אם תציעו מוצרים שאינם זמינים בחנויות אחרות, לקוחות יגיעו במיוחד אליכם. לדוגמה, חנות לאופנה יכולה לייבא קולקציות של מעצבים עצמאיים, וחנות גאדג'טים יכולה לנסות להביא מוצרים חדשים לפני כולם.

מוצרי נישה – שילוב מוצרים נישתיים יכול למשוך קהל ספציפי שיהיה מוכן להגיע עד אליכם. למשל, שילוב מוצרים בני קיימא יכול למשוך קהל שמחפש מוצרים טבעיים וידידותיים לסביבה.

5. מועדון לקוחות שמתגמל ביקורים בחנות

מועדון לקוחות מוצלח יגרום ללקוחות לשוב לחנות שוב ושוב. תוכלו לעשות זאת בכמה דרכים:

צבירת נקודות על רכישות בחנות – לקוחות יכולים לקבל נקודות על כל רכישה, מה שיגדיל את הרצון שלהם לבקר שוב בחנות.

הפתעות קטנות לחברי מועדון – מתנות קטנות או הזמנות לאירועים בלעדיים יכולות לגרום ללקוחות להרגיש מיוחדים ולחזור שוב ושוב לחנות.

מתנות יום הולדת – הציעו תמריצים צנועים להגעה לחנות לחברי מועדון בחודש יום ההולדת שלהם.

6. שיווק יצירתי כדי למשוך קהל חדש

רוב הלקוחות מחפשים מידע ברשתות החברתיות לפני שהם מחליטים לבקר בחנות פיזית. ניהול נכון של המדיה החברתית יכול להגביר את התנועה לחנות. הנה כמה דברים ששווה לנסות:

קמפיינים יצירתיים ברשתות החברתיות – העלאת סרטונים אותנטיים על מאחורי הקלעים של החנות, הצגת מוצרים חדשים ותחרויות נושאות פרסים יכולים לגרום ללקוחות להגיע פיזית לחנות.

שיתופי פעולה עם משפיענים – שיתוף פעולה עם משפיענים רלוונטיים יכול להביא לחנות קהל חדש. חשוב שהמשפיענים יגיעו עד לחנות שלכם, ויצלמו את עצמם שם.

פינות אינטראקטיביות לצילום – צרו בחנות מקום מיוחד שבו הלקוחות יכולים לצלם תמונות ולהעלות אותן לאינסטגרם או לטיקטוק עם האשטאג. זה יכול לייצר פרסום אורגני, ולהביא עוד לקוחות לחנות.

לסיכום: תנועה לחנות ללא מבצעים – זה אפשרי וגם יעיל!

במקום להתמקד בהורדת מחירים ומבצעים שיכולים לגרום נזק לכיס, הדרך להגדלת התנועה לחנות בשנת 2025 היא באמצעות יצירת חוויות ייחודיות, אירועים אטרקטיביים ושיתופי פעולה חכמים. אם תאמצו לפחות חלק מהאסטרטגיות האלו, לא רק שתגדילו את מספר המבקרים בחנות, אלא גם תחזקו את הקשר עם הלקוחות ותיצרו בסיס נאמן שיחזור שוב ושוב – לא בגלל מחיר נמוך, אלא בזכות הערך האמיתי שאתם מציעים!

advanced-floating-content-close-btn

ביום העיון נלמד את הנושאים הבאים:

  1. דוחות המשקפים את הרווחיות ברמה הלוגיסטית
  2. מערכת מלאי – דוחות בנושא תנועות פריט ויתרות פריט
    שווי מלאי והקמת הגדרות לשווי מלאי לפי ממוצע נע
    תעודות העברה ומהלך תיקון הקניות חשבונאית
  1. דוחות גביה ואובליגו ללקוח – הגדרת אובליגו ללקוחות בהקפה ודוחות גבייה
  2. Comax 2 go – אפליקציה לסוכני שטח – נלמד לבצע מגוון של פעולות:

                גישה ישירה לכרטיס לקוח וכל המידע בו

                שליחת הצעת מחיר ללקוח

                צפייה ביעדים שנתיים ללקוח

                הזמנות – צפייה בהזמנות קיימות

                קבלות – צפייה ושליפה של קבלות

                תעודות משלוח/ חשבונית מס

                תמיכה באובליגו (אובליגו שהוגדר ללקוח מראש)

                דיווחי פגישות אונליין

                צפייה בקטלוג מלא

5. Salas Tracker – אפליקציה למנהלים לצפיה בנתוני מכר של העסק:

נלמד לצפות בנתוני אמת של העסק

-מכירות לפי מחלקות/קבוצות/תאריכים ועוד

-מכירות היום לאומת אתמול

-התפלגות לפי שעות

-עובדים נוכחים (במידה ועובדים עם דיווח נוכות בקומקס)

-נתוני תמחור לפי פריט

-נתונים רב חברתי

-מכירות מצטברות

6.  comax shelf – אפליקציה לניהול המדף בעסק:

נלמד לבצע את הפעולות הבאות:

  • סריקת המוצר בטלפון / חיפוש קוד מוצר
  • בדיקת מחיר למוצר מכל מקום בחנות
  • קבלת מלוא הנתונים עבור המוצר : מחיר ספק, מחיר קופה, יתרת מלאי , מלאי מינימום ומקסימום כולל תמונה
  • ביצוע המלצת רכש למערכת קומקס
  • תפריט תמחור – למורשים בלבד – ניתן לקבוע מחיר למוצר ישירות מהמדף
  • תפריט החזרה לספק – מימוש שוברי זיכוי ללקוח
  • הפקת תעודת החזר לספק מכל מקום בחנות עם שליחה להדפסה
  • תעודת החזר כוללת צילום השובר ותיוקו דרך האפליקצייה
  • מסך מערכת קומקס – ניתן לעדכן או לאשר את המלצת הרכש שנוצרה באפליקצייה דרך מאגר ההמלצות
  • הפיכת המלצת רכש להזמנת ספק ושליחה במייל/ פקס / EDI